Vinbarsmeny
SNACKS i Vinbaren 45:- Hemgjorda tryffelchips La Lucque oliver från Languedoc Rökta mandlar |
GOTT i Vinbaren Anklever au torchon med tillbehör 125:- Kvällens ostron med tillbehör Dagspris Chark: Mangalicaskinka 24 mån, Iberico Bellota 24 mån, chorizo, salame felino, tryffelsalami, 1 pers 145:- Pata Negra Iberico Bellota 24 mån, 50gr 155:- Kvällens mogna ostar, 1 pers 145:- Chark och ost 2 pers 275:- Styckpris chark/ost 75:- Bröd och smör 45:- 28+ kaffegodis 85:- |
ANNAT GOTT i Vinbaren Smårätter från 75:- Kvällens varmrätt 185:- |
KVÄLLENS MENY 3 rätter 350:- |
Stora avsmakningsmenyn
Meny | Vinmeny | Exklusiv vinmeny |
Anklever au torchon med päron inlagda i ”minus8” vinäger och vassle serveras med saltrostad pistagenöt | 2018 Château Baulac Dodijos, Sauternes | 2008 Château d´Yquem, Sauternes |
Mandelpotatispure smaksatt med brynt smör serveras med inkokt potatis, chips, soyavinaigrette och störkaviar | 2018 Riesling Réserve, Mayer-Fonné, Alsace | 2018 Riesling Grand Cru, Schoenenbourg, Mayer-Fonné, Alsace |
Pasta Anellini fylld med färskost och tryffelkräm serveras med tryffelconsommé samt färsk vintertryffel | 2016 Au Bon Climat, Chardonnay, Santa Barbara County, Central Coast | 2014 Mount Eden, Chardonnay, Santa Cruz Mountains, Central Coast |
Olivbakad skreitorsk sotad med honung serveras med rotselleri och en rödvinsås smaksatt med blåmussla | 2017 Calera, Pinot Noir, Central Coast | 2018 Kistler Vineyards, Pinot Noir, Russian River Valley, Sonoma County |
Grillad ryggbiff från Ölanda säteri serveras med bakad spetskål, pepparotskräm, syrad lök och rostad vitlökssky | 2017 Nebbiolo, Langhe, Pio Cesare, Piemonte | 2015 Barolo, Mosconi, Chiara Boschis, E Pira & Figli, Piemonte |
Tillval: Ost från montern med tillbehör +145:- | ||
Tahitivaniljglass serveras med chokladcrème brûlée, karamelliserat socker, pekanötssmul och mjölkskum | 2016 Domaine des Baumard, Carte d'Or, Loire | 2010 Domaine des Baumard, Quarts de Chaume, Loire |
1095 kr | + 895 kr | + 1495 kr |
À la Carte
Förrätter
- 210 kr Mandelpotatispure smaksatt med brynt smör serveras med inkokt potatis, potatischips, soyavinaigrette och störkaviar
- 225 kr Anklever au torchon med päron inlagda i ”minus8” vinäger och vassle serveras med saltrostad pistagenöt
Varmrätter
- 355 kr Olivbakad skreitorsk sotad med honung serveras med rotselleri och en rödvinsås smaksatt med blåmussla
- 315 kr Pasta Anellini fylld med kräm på färskost och tryffel serveras med tryffelconsommé samt färsk vintertryffel
- 345 kr Grillad ryggbiff från Ölanda säteri serveras med bakad spetskål, pepparotskräm, syrad lök och rostad vitlökssky
Ost och desserter
- 175 kr Ost från montern med tillbehör
- 165 kr Tahitivaniljglass serveras med chokladcrème brûlée, karamelliserat socker, pekanötssmul och mjölkskum
- 165 kr Havtornssorbet serveras med vit chokladbavaroise på Valrhona Ivorie, mandelkaka, havtornscurd och maräng